Valokuituverkon käyttöönotto alkoi Taavetin keskustassa!

”Toivoimme että asennukset olisivat voineet alkaa jo aiemmin, mutta kansainvälisen komponenttipulan edessä olimme me, kuten muutkin alan toimijat, voimattomia. Myös maahantuoja vaihtui välillä ja sekin aiheutti omat haasteensa. Nyt olemme helpottuneita, kun asennukset pääsivät alkamaan ja Luumäki pääsee rakennettujen alueiden osalta liittymään koko Länsi-Saimaan kattavaan nopeaan ja tasalaatuiseen valokuituverkkoon, Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Jari Käyhty toteaa.

Nopeustesti sen kertoo, valokuitu on nopea ja varma.

Luumäellä rakentaminen jatkuu Jurvalan suuntaan heti kun routa on sulanut. Viime vuonna rakentamisen piti keskeyttää sääolosuhteiden takia jo joulukuun alussa. Aikaisempina vuosina rakentamista on voinut jatkaa lähelle joulua.

”Yhteistyössä Luumäen kunnan kanssa on myös mietitty uusia rakentamisalueita. Uron suunnalta ja kunnan pohjoiselta alueelta on tullut paljon kyselyjä siitä, milloin valokuituverkko laajenee sinne suuntaan.”

Toimitusjohtaja Jari Käyhty ja kunnanjohtaja Risto Alaheikka olivat tyytyväisiä nopeustestin tulokseen. Luumäen ensimmäinen valokuituasennus tehtiin seuratalo Joukolaan.

Valokuituun mukaan lähtö kunnanvaltuuston yksimielinen päätös

”Elinvoima ja vetovoima, siinä tärkeimmät seikat, miksi Luumäen kunta päätti viime vuoden huhtikuussa yksimielisesti lähteä osaltaan mukaan valokuituverkkohankkeeseen. Haluamme mahdollistaa mahdollisimman nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet sekä vakituisille että vapaa-ajan asukkaille ja yrityksille. Vakailla yhteyksillä saa käyttöönsä myös tehokkaat opiskelu- ja etätyöskentelymahdollisuudet”, Luumäen kunnanjohtaja Risto Alaheikka toteaa.

Yhteysongelmat jäävät taakse

Kuntalaiset ovat kokeneet positiivisena asiana mahdollisuuden liittyä valokuituverkkoon. Ensimmäisten joukossa valokuidun käyttöönsä tulee saamaan Tarmo Soljasalo Luumäen Patterikujalta.

”Olen kovasti odottanut, että saisin valokuidun käyttööni. Itselläni on ollut ongelmia esimerkiksi Teams-palaverien järjestämisen kanssa, koska mobiiliverkko ei toimi kaikkina ajankohtina. Verkon vakioitu nopeus tuo mukanaan luotettavuutta. Itsellä ei ihan vielä ole kuitu käytössä, mutta se asennetaan tällä viikolla. Ainakin kokemus työympäristöstä on, että yhteydet toimivat kuidun kautta moitteetta, uskon että jatkossa täälläkin!”

Lisätietoja:

Saimaan Kuitu Oy, toimitusjohtaja Jari Käyhty, 040 687 6649, [email protected]  

Luumäen kunta, kunnanjohtaja Risto Alaheikka, 0500 700 249, [email protected]

Similar Posts