Saimaan kuitu – Meistä

Saimaan Kuitu mahdollistaa huippunopean nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin.

Toimiva yhteys on jokaisen perusoikeus

Kuituliittymä on jokaisen kodin, vapaa-ajan asunnon ja yrityksen perusliittymä, aivan kuten sähkö-, vesi- ja puhelinliittymäkin ja se nostaa kiinteistösi arvoa. Kuituliittymä ei ole pelkästään nettiyhteyksiä varten, vaan se mahdollistaa aivan uudenlaisten palvelujen käyttämisen.

Tilaamalla liittymän ajoissa olet suoraan vaikuttamassa yhteyden saatavuuteen asuin- ja yritysalueellasi ja olet osaltasi edistämässä maaseudun tulevaisuutta. Valokuitu on ainut keino varmistaa, että taajamien lisäksi myös harvaan asutulla Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin maaseudulla pysytään mukana tietoyhteiskunnan kehityksessä.

Kotipihoilla urakoidaan pienemmällä kaivinkoneella.

”Meillä oli tehty periaatepäätös maaseudulla asumisesta. Vuonna 2014 muutto Helsingistä toteutui, kun vaimo sai työpaikan Ristiinasta. Itse teen kokopäiväistä etätyötä kotona ohjelmistokehittäjänä.

”Lapset katsovat suoratoistopalveluja. Harrastuksenani on musiikki. Työni lisäksi pystyn hyödyntämään kuituyhteyden nopeutta äänityksissä syntyvien suurten tiedostojen sujuvaan siirtelyyn soittajalta toiselle pilvipalvelun kautta.”

Antti Pakarinen

Ohjelmistokehittäjä, Suomenniemi

Toiminnan tarkoitus

Saimaan Kuidun tarkoituksena on edistää nopeita ja luotettavia tietoliikenneyhteyksiä ja nykyaikaisen tietoliikenneverkon antamin edellytyksin tukea kestävää kehitystä.

Materiaaleja

Joitakin hyödyllisiä dokumentteja