Gigan yhteyksiä kuluttajille – Saimaan Kuitu Suomen nopein verkko!

Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien omistaman ja voittoa tavoittelemattoman Saimaan Kuitu Oy:n valokuituverkko tulee olemaan Suomen nopein. Parasta aikaa rakennettavan verkon asiakkaat voivat tilata itselleen halutessaan jopa gigan yhteydet, jotka saadaan käyttöön joulukuussa.

”On hienoa olla luomassa edellytyksiä sille että maakunta on vireä, aktiivinen ja sillä on hyvälaatuiset internetyhteydet. Meillä tulee olemaan Suomen nopein verkko ja edulliset hinnat, pitkään näköalapaikoilta internetyhteyksien kehitystä Suomessa seurannut Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen toteaa.

”Yhteisen yhtiön perustaminen ilmentää hienoa pioneerihenkeä, jota Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat ovat osoittaneet aloittamalla kuntien kattavan valokuituverkon rakentamisen”, toteavat yhdessä Saimaan Kuitu Oy:n hallituksen ja Taipalsaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja Iikko B. Voipio ja Savitaipaleen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kyösti Kylliäinen.

Toimimattoman yhteydet kuntalaisten huoli

Kuntalaisilta tullut huoli toimimattomista yhteyksistä tai yhteyksien puuttuminen ja toisaalta palvelujen kehitysnäkymät saivat kunnanvaltuustot päättämään valokuituverkon rakentamisesta.
”Koska palvelut siirtyvät yhä enenevässä määrin verkkoon ja kuntalaisten on päästävä niitä käyttämään, voidaan valokuituverkkoa verrata hyvin tiehen, sähkö- ja puhelinverkkoon ja vastaaviin perusinfrarakenteisiin”, toteaa Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willman.

Verkoista kunnille elinvoimaa

Operaattorit eivät tule maaseutualueille valokuituverkkoa rakentamaan. Siksi kuntien on elinvoimansa säilyttääkseen rakennettava se itse. Investointi maksaa, mutta jos sitä ei tekisi, kunnat kuihduttaisivat itse itsensä.
”Yritykset tarvitsevat tänä päivänä välttämättä nopeat ja varmat tietoliikenneyhteydet. On myös tärkeää että kuntalaiset pystyvät täysmääräisesti hyödyntämään sosiaali- ja terveyspalveluiden innovaatioita”, Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi muistuttaa.

Lisätietoja: Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen, p. 0400 141 056
Saimaan Kuidun hallituksen puheenjohtaja Iikko B. Voipio, p. 050 313 7176
Savitaipaleen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kyösti Kylliäinen p. 050 413 0154
Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willman, p. 0400 753 939
Savitaipaleen Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi, p. 040 560 3075

Similar Posts