Valokuituasiat kiinnostivat Lappeenrannan Tapavainolassa

Tapavainolan Kylätalo oli täynnä kuulijoita, kun Lappeenrannan kaupungin asukasillassa puhuttiin valokuidusta. Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen avasi tilaisuuden ja kertoi kaupungin tekemästä suunnittelu- ja pohjustustyöstä hyvien tietoliikenneyhteyksien saamiseksi koko kaupungin alueelle.

Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Jari Käyhty kertoi yrityksen hakevan Raippo – Tapavainola – Simola – Korkea-aho – Pulsa -alueelle EU:n maaseuturahaston hanketukea rakentamiseen.

”Se, saako alue hanketuen, riippuu nykyisten ELY-kriteerien mukaan myös siitä, kuinka paljon alueen asukkaat ovat tehneet liittymäsopimuksia jo ennen varsinaisen hankehakemuksen lähettämistä. Siksi toivoisinkin kiinnostuneiden aktivoituvan asiassa, että tuki saataisiin.”

Tilaisuudessa käytiin läpi miksi valokuidun kannattaa hankkia ja moni osallistuja jo kuitua toivoikin nopeassa aikataulussa käyttöönsä. Illassa käytiin läpi asiaa myös tiehoitokuntien näkökulmasta ja saatiin yleisöstä asiantuntevia kommentteja ja kysymyksiä valokuituun ja rakentamiseen liittyvistä asioista.

Similar Posts