Valokuituverkon ensimmäiset asiakkaat kytketty – Lemi panostaa elinvoimaisuuteen

Lemin kunta on panostanut ja panostaa jatkossakin vahvasti kunnan elinvoimaisuuteen. Huippunopean valokuituverkon rakentaminen on erinomainen osoitus siitä.
”Nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet ovat yrityksille elintärkeitä, näin ollen ensimmäiset liittymät otetaankin käyttöön kirkonkylän yrityksissä. Myös Iitiän teollisuuspuisto on ensimmäisten kuidutettavien paikkojen listalla. Luonnollisesti myös kotitaloudet hyötyvät tasaisesta, nopeasta yhteydestä, ja kuitua on kovasti odotettu. Lemi on tutkimusten mukaan maakunnan vetovoimaisin kunta, ja valokuitu nostaa vetovoimaamme entisestään”, Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor toteaa.

Agromaster ehti ensimmäisenä

Puupilkekoneita valmistava Agromaster kytketään ensimmäisenä Saimaan Kuidun Lemin valokuituverkkoon.
”Valokuitu tuli meidän kannaltamme aivan oikeaan aikaan. Olemme luopumassa fyysisestä palvelimesta ja siirtymässä pilvipalveluun. Nyt myös Ruotsin toimistossa työtä tekevät pääsevät kätevästi tiedostoihimme”, Agromasterin operatiivinen johtaja Mika Vainikka toteaa tyytyväisenä.

Hyvän mielen perjantai valokuidusta
Lemillä muutaman kuukauden asunut tietoliikenneasiantuntija Rikhard Tjeder ilahtui kuullessaan mahdollisuudesta saada valokuituyhteys kerrostaloasuntoonsa.
”4G-yhteys on aika heikko Lemillä ja nopeus on kiinni siitä missä olet. Asuessani Kotkassa totuin nopeisiin yhteyksiin. Sitä paitsi internetpalvelun hinta on edullinen. Kun on kärvistellyt 4G:n kanssa jo yli kaksi kuukautta, niin tuli hyvän mielen perjantai, kun kuulin että nyt se kuitu tulee,” Tjeder naurahtaa.

Lemillä jo nyt ilahduttavan paljon liittyjiä

Saimaan Kuitu aloitti Lemin valokuituverkon rakentamisen viime vuonna marraskuun puolivälissä heti kun viestintävirasto antoi luvan aloittaa.
”Olisimme halunneet rakentaa useammalle asiakkaalle valokuituyhteydet jo viime vuonna, mutta talvi tuli esteeksi. Keväällä heti roudan sulamisen jälkeen verkon rakentaminen jatkuu ja asiakkaiden liittymiä aletaan ottaa käyttöön jo ennen kesää. Lemillä on jo nyt ilahduttavan paljon liittyjiä, mutta lisääkin tarvitaan, jotta rakentaminen tulee kannattavaksi. Lemiläisten kannattaa huomioida, että tukirahoitusta saa vain kerran ja sen kannattaa nyt hyödyntää, toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen toteaa.

Lisätietoja:
Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor, 0400 553 325, [email protected]
Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen, 0400 141 056, [email protected]

Similar Posts