Saimaan Kuidun valokuituverkon maarakentaminen alkaa toukokuun alussa

Saimaan Kuidun valokuituverkon EU:n maaseuturahaston tukikelpoinen rakentaminen alkaa toukokuun alussa Taipalsaaren Konstussa ja Savitaipaleen Olvenlammella.
Näiden alueiden jälkeen rakentaminen siirtyy Taipalsaaren Vitsain ja Ahokkalan kylien alueelle sekä Savitaipaleella Kylliälän, Lyytikkälän ja Marttilan kylien alueelle.

Julkistamme suuntaa antavan vuoden 2017 kesän koko rakentamisen ohjelman toukokuu alussa. Nyt kannattaa viimeistään hankkia valokuituliittymä, koska EU:n maaseuturahaston tukea voi vain saada kerran. Myöhemmin liittyjä voi joutua maksamaan liittymästään jopa 3000-8000 euroa.

Uudet projektit mm. Lemillä odottavat laajakaistalain muutoksen hyväksyntää eduskunnassa. Uuden lain ennakoidaan valmistuvat toukokuun lopussa ja tämän jälkeen Saimaa Kuitu tulee hakemaan uuden laajakaistalain mukaista tukea Lemille, Savitaipaleelle ja Taipalsaarelle valokuituverkkojen rakentamiseen. Jos kaikki menee hyvin eteenpäin, niin voimme aloittaa todennäköisesti elokuun lopussa Lemin valokuituverkon rakentamisen.

Tiedotamme vuoden 2017 aikana jatkuvasti Saimaan Kuidun netti- ja facebook sivuilla valokuituverkkojen rakentamisen tilanteesta.

Hyvää Kevään jatkoa!

Tuomo Puhakainen
Toimitusjohtaja

Similar Posts