Lemin kunta Saimaan Kuidun osakkaaksi!

Saimaan Kuitu Oy:n omistajakunnat Savitaipale ja Taipalsaari ovat sopineet Lemin kunnan kanssa sen mukaantulosta Saimaan Kuidun osakkaaksi.

Lemin kunnasta tulee tasavertainen Saimaan Kuidun osakas heti kun patentti-ja rekisterihallitus on vahvistanut Saimaan Kuidun osakeannin Lemin kunnalle.
Saimaan Kuidun tavoitteena on hakea heti tammikuun 2017 alussa Kaakkois-Suomen ELY -keskukselta EU:n maaseuturahaston tukea valokuituverkon rakentamiseksi ensivaiheessa Lemin kirkonkylän, Iitiän ja Kuukanniemen alueille. Samaan hakemukseen liittyy myös Taipalsaaren Merenlahden alue. Jos hakemus hyväksytään, niin tavoitteena on aloittaa valokuituverkon rakentaminen Lemillä jo ensi keväänä.

Saimaan kuidun valokuituverkkoon on liittynyt lähes tuhat asiakasta. Keskimäärin liittyjämäärä on 50-80 % rakennettujen alueiden kotitalouksista.
Savitaipaleella ja Taipalsaarella valokuituverkon maarakentaminen pysähtyy aikaisen talven takia, mutta jatkuu heti keväällä roudan sulamisen jälkeen. Talven aikana työt jatkuvat valokaapeleiden jatkamisella ja valokuituliittymien käyttöönotoilla. Saimaan Kuitu tiedottaa lähipäivinä valokuituverkkoon liittyneille asiakkaille valokuituliittymän rakentamistilanteen ja käyttöönottoaikataulun.

Lisätietoja:
Saimaan Kuitu Oy, toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen, 0400 141 056, [email protected]

Saimaan Kuitu Oy on Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin kuntien omistama voittoa tavoittelematon valokuituverkkoyhtiö, joka perustettiin kuntalaisten tarpeesta käyttää nopeita ja varmoja tietoliikenneyhteyksiä. Saimaan Kuidun valokuituverkon rakentaminen alkoi keväällä 2015 ja se on jatkunut vuoden 2016 aikana EU:n maaseuturahaston tukemana hankkeena Savitaipaleella ja Taipalsaarella.

Similar Posts