Suomenniemi 3 -laajakaistahanke sai tukirahoituksen!

”Upeaa, että saamme vihdoinkin jatkaa Suomenniemen alueen valokuituhankkeita! Asukkaat ovat jo pian kolmen vuoden ajan odottaneet, että Suomenniemi 3 -hanke rakennettaisiin ja yhteydet alkaisivat toimia, Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Jari Käyhty toteaa. Myös kiinteistöille liittymiä markkinoineet Kauriansalmen Kylät ry:n aktiivit voivat viimein huokaista helpotuksesta, kun rakentaminen on nyt tukirahoituksen myötä mahdollista.

Saimaan Kuitu Oy sai Etelä-Savon ELY-keskukselta EU:n maaseuturahaston ja valtion tukea 643 035 euroa. Myönnetty tuki on yhteensä 65 prosenttia hankkeen tukikelpoisista kustannuksista.
Tuen avulla rakennetaan 1000 Mbit/s oleva valokuituverkko Mikkelin Suomenniemelle.

Hanke koskee kyliä Hujala, Tikankylä, Sopenkylä (Läntinen reuna), Muikkula, Karkaus, Mentula, Vesala, Honkataipale (pohjoinen osa), Viiru, Sollankylä, Penttilä sekä Heikka.

Maanrakennuskapasiteetin saanti jännittää

”Rakentaminen alkaa tulevana kesänä, jos maanrakennuskapasiteettia on vielä saatavilla. Laitamme maanrakennuskilpailutuksen liikkeelle ja toivotaan kovasti, että kaikkea ensi kesän kapasiteettia ei ole myyty loppuun, kun olemme sen suhteen nyt vähän takamatkalla”, toimitusjohtaja Käyhty toteaa.

Kyläyhdistykset pitävät suomenniemeläisten puolta

Kauriansalmen kylät ry ja Laamalan kyläyhdistys ry ovat olleet toimeliaita liittymien markkinoijia alueella. Toimijat ovat omalla ajallaan käyneet alueen talouksia läpi ja vetäneet kaikkiaan neljä markkinointihanketta Suomenniemellä. Kahdella alueella valokuitu on käytössä ja nyt kolmannelle tuli rahoituspäätös. Neljäs, nyt Laamalan kyläyhdistyksen vetovastuulla ollut hanke eli Nirkko, Jukara Lahnasalo, Liiansaari, Laamalansaari ja Houtunsaari alue, siitä Saimaan Kuitu Oy on juuri jättänyt tukihakemuksen ELY-keskukseen.

Viihde-, sote- ja viranomaispalvelut saatavilla varmasti ja nopeasti

”Kyseessä on valtava edistysaskel alueen kehittämiseen. Verkon kautta saadaan nopeat ja varmat tietoliikenneyhteydet viihdepalveluihin, sotepalveluihin ja viranomaispalveluihin, joiden määrä lisääntyy jatkuvasti”, kyläaktiivit toteavat.

Saimaan Kuitu toivoo, että liittymän jo tilanneet informoisivat naapureita mahdollisuudesta saada liittymä, että verkosta saataisiin mahdollisimman kattava. Liittymän kannattaa ottaa silloin, kun sitä rakennetaan. Jälkeenpäin liittyminen on aina kalliimpaa, sillä silloin ei ole hanketukea enää käytettävissä ja tilaaja joutuu maksamaan liittymän lisäksi rakentamisen kustannukset, jos kiinteistö sijaitsee kauempana lähimmästä liityntäpisteestä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jari Käyhty, 040 687 6649, [email protected]
Suomenniemi 3: koordinoija Vuokko Pietarila, 040 573 3151, [email protected]
Suomenniemi 4: koordinoija Vesa Erkkilä, 050 587 3040, [email protected]

Samankaltaiset artikkelit