Kuntien omistama Saimaan Kuitu Oy rakentaa Lappeenrannassa kuituverkkoa

”Hurtanmaa-Rutolan alue oli ensimmäinen rakennuskohteemme ja siellä valokuituliittymät ovat jo asiakkaiden käytössä. Nyt vuoroon tulee Skinnarilan Pienniemenkadun ympäristö, jossa liittymämyynti on vielä käynnissä. Rakentaminen aloitetaan pian, Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Jari Käyhty toteaa.

Saimaan Kuitu perustettiin kuusi vuotta sitten kuntien tarpeesta saada nopeat ja varmat yhteydet vakituisille asukkaille, yrityksille ja myös vapaa-ajan asukkaille.

”Koronan myötä meillä myynnissä olevia tulevaisuuden varaus -liittymiä, on otettu käyttöön viime vuonna rivakkaan tahtiin, kun vapaa-ajan asukkaat ovat halunneet tehdä etätöitä mökeiltä, toimitusjohtaja Käyhty kertoo.

Saimaan Kuidulla on noin 3000 asiakasta, joista osa tulevaisuuden varauksia. Valokuituverkkoa on rakennettu Savitaipaleen, Taipalsaaren, Lemin, Suomenniemen ja Lappeenrannan alueelle noin 1300 kilometriä.

Parasta työssä on Käyhdyn mukaan asiakkailta saatu myönteinen palaute. ”Kun asiakas saa pätkivät yhteytensä vakaiksi, se helpottaa varsinkin etätyötä tekevän arkea huomattavasti.”

Similar Posts