Lappeenrannan Rutola-Hurtanmaan alueen tietoliikenneyhteyksiä parannetaan – Saimaan Kuitu Oy rakentaa alueelle valokuituverkon vuoden 2021 aikana

Lappeenrannan kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti (29.6.) Lappeenranta on mukana uuden valokuituverkon rakentamisessa Rutola-Hurtanmaan alueelle. Valokuituverkon rakentamisesta vastaa Saimaan Kuitu Oy. Hankkeelle on myönnetty Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) maaseutuohjelmasta 70 % rahoitusosuus. Valokuituverkon rakentaminen alkaa alkuvuonna 2021 ja ensimmäisiä liittymiä saadaan käyttöön ensi kesän aikana.

Lappeenrannan kehitysjohtajan Markku Heinosen mukaan Lappeenrannan kaupunki näkee, että maaseudun tietoliikenneyhteyksien kehittäminen on strategisesti tärkeää.

– Toimivien tietoliikenneyhteyksien merkitys, esimerkiksi etätyöskentelyn ja -opiskelun näkökulmasta, tulee jatkossa vain korostumaan. Rutola-Hurtanmaan alueella toimii myös 25 yritystä, joten hanke tukee myös elinkeinoelämää.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 586 000 euroa, josta Lappeenrannan kaupungin osuus on 10 %. Osa rahoituksesta on tarkoitus kattaa valokuituverkon liittymämyynnillä. Alueella on 292 kiinteistöä ja hankkeen tavoitteena on, että 25 % kiinteistöistä ottaisi liittymän.

Saimaan Kuitu Oy:n toimitusjohtajan Jari Käyhtyn mukaan, Saimaan Kuidulle on tullut runsaasti yhteydenottoja kiinnostuneilta lappeenrantalaisilta valokuituverkon laajentumisesta.

– Hankkeen toteutuminen Rutola-Hurtanmaan suunnalla on myönteinen uutinen alueen asukkaille. Etenkin nyt korona-aikana moitteettomasti toimivien internetyhteyksien merkitys on entisestään korostunut.

Valokuituverkon liittymämyynti, rakentamislupien haku sekä kilpailutusprosessit käynnistyvät syksyllä 2020. Lokakuussa on tarkoitus järjestää sekä Rutolan että Hurtanmaan asukkaille asukastilaisuudet, joissa heillä on mahdollisuus tutustua lisää hankkeeseen. Asukastilaisuudesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Valokuituverkkoyhteyksistä lisätietoa: http://www.saimaankuitu.fi/

Mikäli olet kiinnostunut saamaan kutsun Rutolan tai Hurtanmaan asukastilaisuuksiin, laita yhteystietosi Lappeenrannan kaupungin osallisuuskoordinaattorille Pia Pulliaiselle: [email protected]

Karttakuva Rutola-Hurtanmaan uusi valokuituverkko suunnitelma-alue_552x416.png
Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Markku Heinonen (ti 25.8. soittopyynnöt)
040 581 1998, [email protected]

Saimaan Kuitu Oy, toimitusjohtaja Jari Käyhty
040 687 6649, [email protected]

Similar Posts