Laajakaistalain tukea Saimaan Kuidun valokuituverkon rakentamiseen 3,75 miljoonaa euroa

Viestintävirasto on myöntänyt Saimaan Kuitu Oy:lle laajakaistatukilaissa tarkoitettua valtiontukea Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin laajakaistahankkeiden rakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin enintään 3,75 miljoonaa euroa.

Saimaan Kuidun valokuituverkon hankealueiden rakentamisen kokonaisbudjetti on 10,5 miljoonaa euroa, josta valtiontukea maksetaan kuitenkin enintään 3,75 miljoonaan euroa. Kuntien rahoitus-osuudet hankkeisiin ovat 3,45 miljoonaan euroa ja liittyjien rahoitusosuus on 3,3 miljoonaa euroa.

Saimaa Kuitu rakentaa vuosien 2018-2019 aikana laajasti kattavan valokuituverkon kolmen kunnan alueella. Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin kunnat nousevat viestintäviraston vertailussa ensi vuoden aikana viiden tähden luokkaan. Nykyinen luokitus on Taipalsaaren ja Savitaipaleen osalta on 1,5 tähteä ja Lemin osalta alle yksi tähti. Maksimissaan tähtimäärä Viestintäviraston luokituksessa on 5 tähteä. (Viestintäviraston kuntakohtainen laajakaistaluokitus https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2018/suuretkaupungiteivatnousekarkeenlaajakaistaluokituksessa.html )

Verkko sinne missä on asiakkaita

”Nopeat ja varmatoimiset valokuituyhteydet ovat saaneet alueen asukkailta ja yrityksiltä erittäin hyvän vastaanoton. Nyt on tärkeää, että Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin kotitaloudet, yritykset ja vapaa-ajan kiinteistöjen omistajat liittyvät valokuituverkkoon mahdollisimman nopeasti, koska valtion ja kunnan tukea voi saada vain kerran valokuituverkon rakentamisen yhteydessä. Verkkoa rakennetaan sinne missä on asiakkaita, Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen toteaa.

Saimaan kuidun valokuituverkkoon on liittynyt yli 2000 kotitaloutta ja yritystä.

Lisätietoja:

Saimaan Kuitu Oy, toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen, puh. 0400 141 056, [email protected]

Saimaan Kuitu Oy on Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin kuntien omistama valokuituverkkoyhtiö, joka perustettiin kuntalaisten tarpeesta käyttää nopeita ja varmoja tietoliikenneyhteyksiä. Saimaan Kuidun valokuituverkon rakentaminen aloitettiin vuoden 2015 keväällä.

Similar Posts