Saimaan Kuitu Oy laajakaistahankkeen toteuttajaksi

Etelä-Karjalan liitto valitsi Saimaan Kuitu Oy:n Lemin, Taipalsaaren ja Savitaipaleen kuntien laajakaistalain mukaisten laajakaistahankkeiden toteuttajaksi. Hankkeiden kokonaiskustannusarvio vuosille 2017 – 2019 on 10 miljoonaa euroa.

Tuen kohteena on valokuituverkon liittymien suunnitteleminen ja rakentaminen hankealueiden kotitalouksille, yrityksille ja julkisen sektorin toimipisteille. Tuki koskee alueita, joille ei ole markkinaehtoista valokuituliittymien tarjontaa. Hankealueiden kartat löytyvät Saimaan Kuidun nettisivuilta: http://www.saimaankuitu.fi/rakentaminen/hankealueet/

”Tämä on hyvä uutinen koko maakunnalle ja etenkin Länsi-Saimaan alueen kunnille, joita tämä auttaa nopeiden ja varmojen internetyhteyksien saamisessa. Maakunta saa nyt ensimmäisen kerran ministeriön rahaa. Siitä kiitos Saimaan Kuitu Oy:lle kuin myös kunnille ja tilauksia tehneille asukkaille, että nyt päästään rakentamaan”, maakuntajohtaja Matti Viialainen Etelä-Karjalan liitosta toteaa.

”Hankkeiden valmistelu on vienyt aikaa yli 1, 5 vuotta. Välissä on ollut tärkeä laajakaistalain muutos, jota ilman hankkeita ei olisi voitu kannattavasti käynnistää. Saimaan Kuidulle ja sen omistajakunnille Etelä-Karjalan liiton päätös on merkittävä asia. Olemme nyt ensimmäisten joukossa hakemassa muutetun laajakaistalain tukea. Odotamme lopullista viestintäviraston tukipäätöstä heti tammikuun 2018 alussa”, iloitsee Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen.

Rakentaminen uusilla hankealueilla käynnistyi tällä viikolla

Viestintävirastossa hanke on nyt vireillä ja rakentamisen työt pystyttiin käynnistämään Savitaipaleella ja Lemillä tällä viikolla. Koneet liikkuvat Taavetintiellä sekä Kaihtulan ja Toukkalan teillä kohti Lemin kirkonkylää. Taipalsaarella tehdään loppuvuoden aikana Toijansalmen sillan seudun valokaapelointia.

Rakentaminen jatkuu tänä vuonna niin pitkään kuin säät sallivat. Jos talvi yllättää, niin työt jatkuvat ensi keväänä. Saimaan Kuitu ei voi luvata uusille hankealueille toimivia liittymiä tänä vuonna, koska rakentamisen käynnistys jäi näin myöhäiseen syksyyn.

”Alkuvuodesta yritämme saada joitakin liittymiä käyttöön ainakin Lemillä. Liittymäsopimus kannattaa tehdä nyt talven aikana uusilla hanke-alueilla. Valokuituverkon rakentamista ohjataan asiakasohjautuvasti liittymäsopimusten sijainnin perusteella”, toimitusjohtaja Puhakainen toteaa.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan liitto: maakuntajohtaja Matti Viialainen, 044 770 0515, [email protected]
Saimaan Kuitu Oy: toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen, 0400 141 056, [email protected]

Similar Posts