Nyt taloyhtiösi vanhat kupariset puhelinlinjat käyttöön valokuitunetin asennuksessa!

Rivitaloihin ja asunto-osakeyhtiöihin on kehitetty uusi edullinen liittymätyyppi, jossa käytetään hyväksi taloyhtiössä jo valmiina olevia kuparikaapelijohdotuksia.

Liittymä toteutetaan käytännössä niin, että taloyhtiön puhelinjakamoon (yleensä teknisessä tilassa) tuodaan yksi supernopea valokuituliittymä 1G/1G, johon kytketään valokuidun jakava päätelaite. Päätelaitteeseen kytketään asuntoihin menevät vanhat käyttämättömät kupariset puhelinkaapelilinjat.

Asuntoon asennettava modeemi on muuten samanlainen kuin valokuituliittymien asuntomodeemi, mutta data tulee siihen tavallista puhelinkaapelia pitkin. Tällöin netti saadaan talojakamosta asuntoon ilman varsinaisen valokaapelin vetämistä jokaiseen asuntoon. Asuntoon tulevan nettiyhteyden nopeus on 100M/50M. Jos taloyhtiössä ei ole enää yhtään ADSL-liittymää, voidaan asuntoon tuleva nopeus nostaa 100M/100M:aan. Ratkaisu toimii noin 100 metrin pituisille puhelinlinjoille asti.

Liittymä sopii taloyhtiöihin, joissa on 6-16 asuntoa. Taloyhtiö investoi talojakamon päätelaitteen asennuksineen ja asukkaat voivat itse päättää liittymän ottamisesta. Asuntokohtainen kustannus on noin 500-1000 euroa/asunto. Nettimaksu on vastaava kuin muissakin liittymissä.

Taloyhtiöihin saa luonnollisesti myös perinteisiä valokuituliittymiä!

Taloyhtiöliittymät myy ja lisätiedot antaa:
[email protected] 0400-403581

Similar Posts