Kuituverkko

Saimaan Kuitu mahdollistaa huippunopean nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin.

Toimiva yhteys on jokaisen perusoikeus

Kuituliittymä on jokaisen kodin, vapaa-ajan asunnon ja yrityksen perusliittymä, aivan kuten sähkö-, vesi- ja puhelinliittymäkin ja se nostaa kiinteistösi arvoa. Kuituliittymä ei ole pelkästään nettiyhteyksiä varten, vaan se mahdollistaa aivan uudenlaisten palvelujen käyttämisen.

Tilaamalla liittymän ajoissa olet suoraan vaikuttamassa yhteyden saatavuuteen asuin- ja yritysalueellasi ja olet osaltasi edistämässä maaseudun tulevaisuutta. Valokuitu on ainut keino varmistaa, että taajamien lisäksi myös harvaan asutulla Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin maaseudulla pysytään mukana tietoyhteiskunnan kehityksessä.

Kotipihoilla urakoidaan pienemmällä kaivinkoneella.

Olen ollut todella tyytyväinen Saimaan Kuidun valokuituyhteyteen. Yhteys ei pätki, kuten aiemmin mobiilinetti. Nyt voin tehdä etätöitä ja osallistua videopalavereihin, joka ei aiemmin onnistunut kunnolla.

Jari Auvinen

Yrittäjä, Savitaipale

Huippunopea Internet

Saimaan Kuitu mahdollistaa huippunopean 100 megabitin (100 Mbit/s) nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin. Koska kehitys ei lopu tähän, rakennetaan verkko jo alusta asti mahdollistamaan myös 1000 megan eli gigabitin (1 Gbit/s) yhteydet.

Pitää muistaa, että käytännössä nopeutta tärkeämpää on valokuidun luotettavuus ja yhteyden tasalaatuisuus – yhteys toimii aina. Maanalainen kaapeli on myös suojattu esimerkiksi tuholaiseläinten varalta.

Tulevaisuudessa nopeudet nousevat ja nykyisten nopeuksien hinnat sitä myöten laskevat.

Valokuitu mahdollistaa myös nämä

Vielä 10 vuotta sitten nettiä käytettiin kodeissa puhelinmodeemien välityksellä. Mieti miten esimerkiksi Google, Wikipedia, Facebook, verkkopankkipalvelut ja Youtube ovat muuttaneet elämäämme aivan viime vuosien aikana. Uusia palveluja syntyy verkkoon jatkuvasti lisää – kehitys kiihtyy koko ajan.