Valokuituverkko vastaus asukkaiden toiveisiin – rakentaminen jatkuu

Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Jari Käyhty tekee uusien rakennusalueiden tarkennesuunnittelua.    Kuva: Markku Paakkinen

”Varmojen internetyhteyksien merkitys on entisestään kasvanut pandemian aikana. Keväällä Tulevaisuuden varauksia, joka on liittymätyyppi, jonka voi ottaa käyttöön silloin kun haluaa, otettiin käyttöön rakennetuilla alueilla melko tiheää tahtia”, Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Jari Käyhty toteaa.

Saimaan Kuidulla on 2800 liittymän ostanutta asiakasta ja valokuituverkkoa on rakennettu viiden vuoden aikana 1250 kilometriä.

Valokuituverkkoa rakennetaan 2021 Lappeenrantaan ja Suomenniemelle

Vuonna 2021 rakennetaan Lappeenrantaan Hurtanmaa-Rutolan alue ja Suomenniemellä edetään vaiheeseen 2 eli rakennetaan Valtatie 13 lähialueet ja Karkauksentie.
”Kyselyjä rakennetaanko valokuituverkko näille alueille, on tullut paljon. Nyt on mukavaa vastata alueen asiakkaiden toiveisiin rakentamalla nopea ja varma valokuituverkko kohteisiin.”

Älä odota kaivuria – tee sopimus heti

Myynti molemmille alueille on käynnistynyt.
”Hankkeen tulee olla valmiina vuoden 2021 loppuun mennessä, sillä hankekausi päättyy silloin. Jos on kiinnostunut valokuidusta, ei kannata odottaa koneiden tuloa omalle tielle vaan tehdä sopimus valmiiksi jo ennakkoon, niin pystymme tekemään suunnittelun ja maaluvat jo ajoissa valmiiksi.”

Rakentaminen alkaa viestiaseman suunnalta

Lappeenrannassa rakentaminen alkaa Hurtanmaantien suunnalta ja Suomenniemellä Savitaipaleen suunnalta. Näin siksi että asiakkaita ei saada kiinni verkkoon ennen kuin maajatkot ovat tehty ja yhteys viestiasemalle on valmiina. Kun rakentaminen tehdään viestiasemalta päin, asiakkaat saavat liittymän käyttöönsä nopeammin.

Saimaan Kuidun toiminta vakaalla pohjalla

Käyhty toteaa, että kaiken kaikkiaan Saimaan Kuidun toiminta on vakaalla pohjalla. ”Meillä suurin osa rakentamisen kustannuksista saadaan hanketukien kautta ja loput ovat liittymähinnoissa eikä internetpalvelujen kuukausimaksuissa, kuten jossain päin Suomea on ollut. Kun liittymä on maksettu, niin asiakkaalle jää jäljelle vain internetpalvelumaksut, jotka ovat meillä erittäin kohtuulliset tasalaatuisesta valokuituyhteydestä. Olemme saaneet paljon kiitosta varsinkin etätyöntekemisen aikaan nopeista ja varmoista yhteyksistä. Meillä on myös paljon asiakkaita, jotka eivät käytä tietokoneita, mutta ovat ottaneet valokuituliittymän television takia ja nauttivat nyt erinomaisesta kuvan laadusta ilman häiriöitä. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus varmistaa hyvälaatuinen tietoliikenneyhteys pitkälle tulevaisuuteen. Älä jätä tilaisuutta käyttämättä!”

 

Similar Posts